Łosoś z domowym chipasami z ziemniaka

Prosty przepis na łososia podawanego w towarzystwie domowych chipsów z ziemniaków.

Ocena:

(0)
Łosoś z domowym chipasami z ziemniaka Łosoś z domowym chipasami z ziemniaka
Czas przygotowania

30min

Porcji z przepisu

1

Poziom trudności

Łatwy


Łosoś z domowym chipasami z ziemniaka

Składniki:

  • 1 filet z łososia
  • kawałek cytryny
  • olej rzepakowy
  • sól
  • pieprz
  • 2 większe ziemniaki

Sposób przygotowania:

  • 1

    Ziemniaki obieramy i kroimy na cieniutkie plastry. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej (daj tyle oleju, aby plastry ziemniaków mogły swobodnie się smażyć) i smażymy partiami chipsy na złoty kolor. Po usmażeniu wyłóż je na talerz wyścielony papierem ręcznikowym – tak aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

  • 2

    Fileta z łososia przypraw solą i pieprzem.

  • 3

    Na drugiej czystej patelni usmaż łososia.

  • 4

    Gotowego łososia skrop sokiem z cytryny. Podawaj z chipsami z ziemniaków.


Skomentuj


Kuchnia: Włoska

Kategoria: · Dania główne

Autor: Justyna · 16 lipca 2020


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis