Ryba na parze ze szparagami

Delikatna ryby i szparagi to duet idealny!

Ocena:

(0)
Ryba na parze ze szparagami Ryba na parze ze szparagami
Czas przygotowania
30min
Porcji z przepisu
2
Poziom trudności
Łatwy

Ryba na parze ze szparagami

Składniki:

  • 2 filety z dorsza
  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • sok wyciśnięty z cytryny
  • odrobina masła
  • pieprz
  • sól
  • zioła prowansalskie
  • ryż

Sposób przygotowania:

  • 1

    Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

  • 2

    Flety z ryby skrop sokiem z cytryny i przypraw solą oraz pieprzem i ziołami prowansalskimi. Odstaw do lodówki.

  • 3

    Szparagi oczyszczamy i odcinamy lub odłamujemy zdrewniałe końcówki.

  • 4

    W parowarze zagotuj wodę. Na jednym piętrze naczynia ułóż rybę, na górnym szparagi. Gotuj około 20 minut.

  • 5

    Na dolnym piętrze naczynia układamy rybę, a na górnym szparagi. Gotujemy około 20 minut. Po ugotowaniu szparagi polej rozpuszczonym masełkiem.

  • 6

    Podawaj danie z ryżem.


Skomentuj


Kuchnia: Dietetyczna

Kategoria: · Dania główne · Dania rybne

Autor: Justyna · 29 maja 2020


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis