Ryba na parze ze szparagami Ryba na parze ze szparagami

Ryba na parze ze szparagami

Delikatna ryby i szparagi to duet idealny!

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

30min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 2 filety z dorsza
  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • sok wyciśnięty z cytryny
  • odrobina masła
  • pieprz
  • sól
  • zioła prowansalskie
  • ryż

Sposób przygotowania

  • 1
    Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • 2
    Flety z ryby skrop sokiem z cytryny i przypraw solą oraz pieprzem i ziołami prowansalskimi. Odstaw do lodówki.
  • 3
    Szparagi oczyszczamy i odcinamy lub odłamujemy zdrewniałe końcówki.
  • 4
    W parowarze zagotuj wodę. Na jednym piętrze naczynia ułóż rybę, na górnym szparagi. Gotuj około 20 minut.
  • 5
    Na dolnym piętrze naczynia układamy rybę, a na górnym szparagi. Gotujemy około 20 minut. Po ugotowaniu szparagi polej rozpuszczonym masełkiem.
  • 6
    Podawaj danie z ryżem.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania rybne ObiadObiad ze szparagamiRybaSzparagi

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis