Low FODMAP

Potrawy przygotowane w diecie Low FODMAP charakteryzują się ograniczeniem lub wykluczeniem węglowodanów fermentujących, takich jak laktoza, fruktoza, cebulowe i czosnkowe związki, aby złagodzić objawy takie jak wzdęcia i bóle brzucha. Skupiają się na składnikach takich jak ryż, ziemniaki, mięso, niskofodmapowe warzywa i owoce, unikając produktów potencjalnie wyzwalających objawy.

Przepisy w diecie Low FODMAP:

+ Dodaj przepis

PrzepisNa.pl
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.