Pieczona ryba w sosie musztardowym z warzywami

Dania rybne Kuchnia: Dietetyczna Autor:

Zapraszamy po przepis na niskokaloryczne i pełne składników odżywczych danie, które z powodzeniem może stać się pełnowartościowym posiłkiem zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Spróbuj naszej pieczonej ryby z warzywami, a przekonasz się że soczystość ryby doskonale komponuje się z chrupkością warzyw nadając tej potrawie niepowtarzalny smak.

pieczona ryba z warzywami
2 porcje
Bardzo proste w wykonaniu

Niezbędne akcesoria

  • Folia aluminiowa
  • Piekarnik

Składniki

  • 2 filety z dorsza
  • 2 średniej wielkości marchewki
  • 1 por
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • ½ cytryny
  • Szczypta soli
  • Szczypta pieprzu

Sposób przygotowania

Filety z dorsza natrzyj solą, pieprzem i skrop sokiem z połowy cytryny.
Por umyj i drobno posiekaj w półksiężyce.
Marchew obierz i pokrój w cienkie talarki.
Przygotuj 2 kawałki folii aluminiowej w które zawinięte zostaną filety. Wysmaruj środek każdego kawałka folii masłem i połóż na wysmarowanych częściach filety z dorsza.
Wierzch ryby posmaruj musztardą i ułóż na niej marchewkę z porem.
Szczelnie zawiń ryby i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni (opcja: termoobieg) na około 20 -25 min. Ryba powinna być upieczona, a warzywa miękkie.
Rybę z warzywami przełóż na talerz i zjedz na ciepło.
Średnia 5,00 / 5 (1 głosów)
Nie Polecam - niestety, nie spełnił oczekiwańMam zastrzeżenia...Można Spróbować - przepis poprawnyPolecam - bardzo dobre danieZdecydowanie Polecam - doskonały przepis
Loading...

2 komentarze

Bartek 9 września 2019 (13:18)

Pyszna – próbowałem i jestem zachwycony:)

Paweł 21 marca 2021 (12:44)

polecam ten przepis

Dodaj komentarz

+ Dodaj przepis