Gryczano – bananowy pudding Gryczano – bananowy pudding

Gryczano – bananowy pudding

Doskonała i nietypowa propozycja zdrowe śniadania lub podwieczorku.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

10min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 0,5 szklanki kaszy gryczanej białej (nieprażonej)
  • 1 dojrzały banan
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżki syropu klonowego
  • 0,5 szklanki mleka kokosowego z puszki
  • 2 łyżki masła migdałowego
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • borówki lub maliny

Sposób przygotowania

  • 1
    Kaszę przekładamy do miski, zalewamy ją wodą (tak aby przykryła kaszę ponad jej 1 cm).
  • 2
    Następnie dodajemy sok z cytryny. Pozostawiamy kaszę na noc w lodówce.
  • 3
    Po nocy odcedzamy kaszę i opłukujemy, a następnie wrzucamy wszystko do blendera z resztą składników. Całość miksujemy na gładką masę. Następnie dekorujemy owocami.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Desery BananyCzekoladaFitKasza

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis