Gryczano – bananowy pudding

Doskonała i nietypowa propozycja zdrowe śniadania lub podwieczorku.

Ocena:

(0)
Gryczano – bananowy pudding Gryczano – bananowy pudding
Czas przygotowania

10min

Porcji z przepisu

2

Poziom trudności

Łatwy


Gryczano – bananowy pudding

Składniki:

  • 0,5 szklanki kaszy gryczanej białej (nieprażonej)
  • 1 dojrzały banan
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżki syropu klonowego
  • 0,5 szklanki mleka kokosowego z puszki
  • 2 łyżki masła migdałowego
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • borówki lub maliny

Sposób przygotowania:

  • 1

    Kaszę przekładamy do miski, zalewamy ją wodą (tak aby przykryła kaszę ponad jej 1 cm).

  • 2

    Następnie dodajemy sok z cytryny. Pozostawiamy kaszę na noc w lodówce.

  • 3

    Po nocy odcedzamy kaszę i opłukujemy, a następnie wrzucamy wszystko do blendera z resztą składników. Całość miksujemy na gładką masę. Następnie dekorujemy owocami.


Skomentuj


Kuchnia: Dietetyczna

Kategoria: · Desery

Autor: Justyna · 8 kwietnia 2020


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis