Połączenie soli i słodkiego masła orzechowego tworzy niesamowitą kompozycję smakową. Ciasteczka znikają w chwilę.
W dużej misce wymieszaj masło i brązowy cukier – do całkowitego połączenia. Następnie dodaj jajko, masło orzechowe, przesianą mąkę wraz z sodą i proszkiem do pieczenia. Mieszaj (najlepiej rękoma) do połączenia się składników.
Uformuj małe kulki i spłaszcz je dłonią. Następnie ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Za pomocą widelca zrób delikatną kratkę. Następnie posyp ciastka solą morską.
Ciasteczka pieczemy w zależności od ich grubości około 12-15 min w temperaturze 180 stopni C.
Po upieczeniu należy je wystudzić na kratce. Wyciągamy je bardzo delikatnie ponieważ na początku są bardzo kruche, po ostygnięciu zrobią się mięciutkie.
3 komentarze
SylwiaM
12 marca 2019 (12:22)
Ciasteczka są tak pyszne, tak aromatyczne i tak genialne w smaku, że wczoraj ledwo co się powstrzymałam, żeby nie zjeść wszystkiego!
Elżbieta
27 marca 2019 (20:57)
Wpadło do ulubionych
Daria
17 marca 2020 (14:00)
Moje dzieci je kochają, najgorsze jest to, że znikają już pierwszego dnia i znowu muszę je robić 🙂