Chipsy bananowe Chipsy bananowe

Chipsy bananowe

Ten przepis jest zdrową, przekąską, którą można łatwo zrobić w domu. Nie tylko dzieci będą zachwycone, ale również wszyscy miłośnicy chipsów.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

25min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

3

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 4 banany (najlepiej jeszcze zielone)
  • 1 łyżeczka oleju z awokado

Sposób przygotowania

  • 1

    Rozgrzej piekarnik do 250 stopni .

  • 2

    Blachę do pieczenia wyłóż papierem pergaminowym.

  • 3

    Banany obierz i pokrój w cieniutkie plasteki. Skrop je oliwą z awokado, która podbije ich smak i nada wyrazistości.

  • 4

    Banany starannie, jeden obok drugiego rozłóż na blaszce i piecz przez około 15 minut lub do momentu, aż będą złociste i chrupkie.

  • 5

    Można przygotować do chipsów również dip guacamole, który będzie się świetnie komponował z oliwą z awokado.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Desery Banany

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis