Prosty pomysł na zdrowy deser bez cukry – bananowe babeczki z masłem orzechowym i dodatkiem żurawiny lub malin dla przełamania smaku. Proste, zdrowe i genialne w smaku!
Średnia ocen: 0(0)
25min
Czas przygotowania
3-4
Ilość z przepisu
Łatwy
Poziom trudności
Składniki
2 - 3 dojrzałe banany
120 g masła orzechowego
2 jajka
35 g mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
garść świeżej żurawiny lub malin
Sposób przygotowania
1
Banany pokrój na mniejsze kawałki i rozgnieć w misce widelcem.
2
Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj za pomocą miksera.
3
Dodaj garść żurawiny lub malin i wymieszaj łyżką.
4
Rozgrzej piekarnik do temp. 180 stopni C.
5
Napełnij ciastem formy na muffiny i piecz przez około 20 - 25 min.
Dodaj komentarz