Na pewno znakomicie kojarzycie kruche babeczki z budyniowym kremem i galaretką. Przed Wami przepis na ten pyszny deser w wegańskim wydaniu!
Aby przygotować ciasto wszystkie składniki wymieszaj, zarób z nich zwarte ciasto. Włóż je do lodówki na 30 minut lub do zamrażarki na 10 minut. Teraz ciastem wylep foremki do babeczek lub tartaletek i piecz 20 – 25 minut w nagrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku. Po upieczeniu ciasto zostaw do wystygnięcia.
Mleczko kokosowe wymieszaj z pozostałymi składnikami na krem. Podgrzewaj je na małym ogniu do zagotowania, cały czas mieszając. Krem zostaw do lekkiego przestudzenia. W tym czasie na spód każdej babeczki daj trochę dżemu lub powideł. Przestudzony krem (ale nie zimny) wyłóż za pomocą szprycy na babeczki.
Wierzch udekoruj wcześniej przygotowaną galaretką pokrojoną w kostkę.
Skomentuj