Tagliatelle z tuńczykiem i parmezanem Tagliatelle z tuńczykiem i parmezanem

Tagliatelle z tuńczykiem i parmezanem

Pyszny makaron z tuńczykiem zwieńczony parmezanem.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

35min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2-3

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 300 g makaronu tagliatelle
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżeczki masła
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 125 ml wytrwanego wina białego
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 3 garście pomidorków koktajlowych
  • garść tartego parmezanu

Sposób przygotowania

  • 1
    Makaron ugotuj al dente.
  • 2
    Na większej patelni rozpuszczamy masło z oliwą i podsmażamy posiekany czosnek.
  • 3
    Po minucie dolewamy wino i doprowadzamy do jego odparowania.
  • 4
    Dorzucamy pomidorki koktajlowe przekrojone na pół i podsmażamy je przez około 2 minuty.
  • 5
    Dorzucamy makaron i pokrojonego na mniejsze kawałki tuńczyka.
  • 6
    Doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy na talerz i posypujemy startym parmezanem.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania rybne MakaronObiadObiad z makaronemRyba

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis