Szaszłyki z łososiem Szaszłyki z łososiem

Szaszłyki z łososiem

Jest to bardzo prosty przepis na szaszłyki z warzywami i łososiem, który sprawdzi się nie tylko w formie obiadu, ale również jako jedno z dań którymi można poczęstować gości na przyjęciu, imprezę czy zwykłym spotkaniu.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

20min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 2 filety z łososia
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 cukinia
  • 2 garście pieczarek
  • 1 czerwona cebula
  • pomidorki koktajlowe
  • 1 ząbek czosnku
  • tymianek
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania

  • 1
    Łososia myjemy i kroimy na około 2 cm kawałeczki.
  • 2
    Warzywa dokładnie myjemy i kroimy na kawałeczki (pomidorków nie kroimy). Pieczarki obieramy.
  • 3
    Do mniejszego naczynia wlewamy oliwę, dodajemy majeranek, tymianek, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz, polewamy marynatą łososia.
  • 4
    Na wykałaczki do szaszłyków nadziewamy na zmianę warzywa z łosiem. Jeśli zostało nam jeszcze odrobiny marynaty polewamy nią szaszłyki.
  • 5
    Piekarnik rozgrzej do 220 stopni, kratkę do pieczenia wyłóż papierem i zapiekaj przez około 13-15 minut.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania rybne CukiniaDla kobiet w ciążyKolacjaŁosośObiadRyba

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis