Ryż z łososiem i pomidorkami podawany na ciepło Ryż z łososiem i pomidorkami podawany na ciepło

Ryż z łososiem i pomidorkami podawany na ciepło

Szybki i zdrowy posiłek, idealny na obiadokolację.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

25min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 100 gram ryżu brązowego
  • natka pietruszki
  • 100 gram wędzonego łososia
  • 3 garście szpinaku
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • oliwa z oliwek
  • szczypta kurkumy

Sposób przygotowania

  • 1
    Ryż ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Wsyp go na rozgrzaną patelnie z odrobiną oliwy i dodaj kurkumę, umyty i porwany szpinak, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, posiekaną natkę pietruszki. Delikatnie wymieszaj składniki drewnianą łyżką.
  • 2
    Przełóż wszystko do większego półmiska i dodaj pokrojonego łososia. Podawaj ciepłe.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania rybne KolacjaŁosośRybaRyż

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis