Ryba ze szpinakiem i pieczarkami Ryba ze szpinakiem i pieczarkami

Ryba ze szpinakiem i pieczarkami

Tak naprawdę w tym daniu możemy wybrac dowolny rodzaj ryby. W przepisie użyłem dorsza, ale równie dobrze można zastąpić go halibutem, solą lub łosiem. Wszystko zależy od naszych preferencji smakowych.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

30min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 2 filety dorsza
  • 120 gram pieczarek
  • 2 garście świeżego szpinaku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka masła klarowanego
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2 łyżki musztardy dijon
  • sól
  • pieprz
  • olej kokosowy

Sposób przygotowania

  • 1
    Rybę skrop sokiem z cytryny, oprósz solą, pieprzem i posmaruj musztardą.
  • 2
    Szpinak umyj i porwij na mniejsze kawałki, pieczarki obierz i pokrój w plasterki.
  • 3
    Rozgrzej patelnię z odrobiną masła i podsmaż pieczarki z czosnkiem. Duś przez chwilę.
  • 4
    Przygotuj dwa większe kawałki foli aluminiowej (tak abyśmy mogli zawinąć całą rybę w folię) i wysmaruj je odrobiną oleju kokosowego. Na każdym kawałku foli połóż szpinak, na nim ułóż rybę, a na jej wierzch wyłóż pieczarki. Zawiń szczelnie rybę w foli i zapiekaj w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 min.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania rybne ObiadPieczarkiRybaSzpinak

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis