Przepis dla każdego miłośnika rybnych potraw.
Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć natkę pietruszki, rozdrobnić 3 s/obr. 8. Przełożyć do innego naczynia, odstawić.
Do naczynia miksującego włożyć cebulę, dodać oliwę, rozdrobnić 5 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, następnie dusić 3 min/120°C/obr. 1.
Dodać pomiodry, wodę i sól. Na pokrywę naczynia miksującego postawić dolną część przystawki Varoma, ułożyć w niej 2 filety rybne. Włożyć wkład Varomy, ułożyć na nim pozostałe 2 filety rybne, gotować na parze 20 min/Varoma/obr. 1. Zdjąć przystawkę Varoma, odstawić. Filety rybne przełożyć na talerze, polać sosem pomidorowym, udekorować rozdrobnioną natką pietruszki.
Rybę z sosem pomidorowym podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Przepis pochodzi z serwisu cookidoo.pl
2 komentarze
hania
16 sierpnia 2019 (11:57)
idealny przepis
Iwona
11 października 2019 (18:10)
Pyszna rybka