Ryba z sosem pomidorowym (Thermomix)

Przepis dla każdego miłośnika rybnych potraw.

Ocena:

(2)
Ryba z sosem pomidorowym (Thermomix) Ryba z sosem pomidorowym (Thermomix)
Czas przygotowania

30min

Porcji z przepisu

4

Poziom trudności

Średni


Ryba z sosem pomidorowym (Thermomix)

Składniki:

  • 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 50 g wody
  • 2 szczypty soli
  • 4 świeże filety z halibuta (ok. 125 g każdy)

Sposób przygotowania:

  • 1

    Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć natkę pietruszki, rozdrobnić 3 s/obr. 8. Przełożyć do innego naczynia, odstawić.

  • 2

    Do naczynia miksującego włożyć cebulę, dodać oliwę, rozdrobnić 5 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, następnie dusić 3 min/120°C/obr. 1.

  • 3

    Dodać pomiodry, wodę i sól. Na pokrywę naczynia miksującego postawić dolną część przystawki Varoma, ułożyć w niej 2 filety rybne. Włożyć wkład Varomy, ułożyć na nim pozostałe 2 filety rybne, gotować na parze 20 min/Varoma/obr. 1. Zdjąć przystawkę Varoma, odstawić. Filety rybne przełożyć na talerze, polać sosem pomidorowym, udekorować rozdrobnioną natką pietruszki.

  • 4

    Rybę z sosem pomidorowym podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

    Przepis pochodzi z serwisu cookidoo.pl


2 komentarze

hania

16 sierpnia 2019 (11:57)

idealny przepis

Iwona

11 października 2019 (18:10)

Pyszna rybka

Skomentuj


Kuchnia: Dietetyczna

Kategoria: · Dania główne

Autor: Justyna · 14 sierpnia 2019


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis