Ryba w panierce Ryba w panierce

Ryba w panierce

Prosty i tradycyjny przepis na klasyczną panierkę do ryby z mąki i jajka.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

15min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

3

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 3 filety dorsza lub innej ryby
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mąki
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy do smażenia

Sposób przygotowania

  • 1
    Filety z ryby umyć i osuszyć. Następnie należy je oprószyć solą i pieprzem.
  • 2
    W głębokim talerzu należy roztrzepać jajka z dodatkiem szczypty soli i pieprzu.
  • 3
    Filety ryby obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w roztrzepanych jajkach i ponownie w mące.
  • 4
    Filety smażymy na dość sporej ilości oleju rzepakowego - należy pamiętać, aby był mocno rozgrzany.
  • 5
    Gotową rybę podajemy z ziemniakami i warzywami.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania rybne ObiadRyba

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis