Ryba w panierce

Prosty i tradycyjny przepis na klasyczną panierkę do ryby z mąki i jajka.

Ocena:

(0)
Ryba w panierce Ryba w panierce
Czas przygotowania

15min

Porcji z przepisu

3

Poziom trudności

Łatwy


Ryba w panierce

Składniki:

  • 3 filety dorsza lub innej ryby
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mąki
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy do smażenia

Sposób przygotowania:

  • 1

    Filety z ryby umyć i osuszyć. Następnie należy je oprószyć solą i pieprzem.

  • 2

    W głębokim talerzu należy roztrzepać jajka z dodatkiem szczypty soli i pieprzu.

  • 3

    Filety ryby obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w roztrzepanych jajkach i ponownie w mące.

  • 4

    Filety smażymy na dość sporej ilości oleju rzepakowego – należy pamiętać, aby był mocno rozgrzany.

  • 5

    Gotową rybę podajemy z ziemniakami i warzywami.


Skomentuj


Kuchnia: Polska

Kategoria: · Dania główne · Dania rybne

Autor: JagodaGotuje · 6 kwietnia 2020


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis