Raffaello Raffaello

Raffaello

Wyraża więcej niż tysiąc słów… temu ciastu nie można się oprzeć! A co więcej, do jego przygotowania nawet nie potrzeba piekarnika!

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

1h

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

20

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 3 paczki słonych krakersów
  • 500 ml mleka
  • 500 ml mleczka kokosowego
  • 2 paczki budyniu waniliowego
  • 200 g masła
  • 200 g cukru
  • 200 g wiórek kokosowych

Sposób przygotowania

  • 1

    Mleko wymieszać z mleczkiem kokosowym. Rozdzielić mieszankę na 2 części.

  • 2

    Połowę mleka zagotować z cukrem, w drugiej połowie rozpuścić budynie. Do gotującego się mleka wlać mieszankę z budyniem, gotować ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje. Wystudzić.

  • 3

    Masę zmiksować z miękkim masłem i wiókami kokosowymi. Podzielć na 2 części.

  • 4

    Blachę wyłożyć warstwą krakersów. Wylać na nie pierwszą część masy. Przykryć kolejną warstwą krakersów i wylać pozostałą masę. Na wierzch ponownie ułożyć krakersy. Schłodzić ciasto przez noc w lodówce, aby krakersy zmiękły pod wpływem masy.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Desery

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis