Pulpeciki z łososia

Polecam delikatne i bardzo apetyczne pulpety z łososia.

Ocena:

(0)
Pulpeciki z łososia Pulpeciki z łososia
Czas przygotowania

20min

Porcji z przepisu

2

Poziom trudności

Łatwy


Pulpeciki z łososia

Składniki:

  • 200 gram fileta z łososia
  • garść szpinaku
  • 1 jajko
  • szczypiorek
  • szczypta bazylii
  • wielkości kciuka imbir
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka masła klarowanego

Sposób przygotowania:

  • 1

    Fileta siekamy bardzo drobno, jeśli mamy maszynkę do mielenia to idealnie będzie jeśli go zmielimy.

  • 2

    Szpinak myjemy, siekamy i podsmażamy na patelni.

  • 3

    Do miski wrzucamy jajko, wszystkie przyprawy, szczypiorek, stary imbir, zmielonego łososia oraz szpinak. Wszystko dokładnie łączymy ze sobą i formujemy płaskie pulpeciki. Podsmażamy je z obu stron na maśle klarowanym.

  • 4

    Idealnie smakują podane z ryżem.


Skomentuj


Kuchnia: Dietetyczna

Kategoria: · Dania główne · Przystawki

Autor: Justyna · 7 listopada 2018


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis