Pudding chia ze spiruliną

Pudding z nasionami chia i spiruliną to super odżywcze śniadanie. Jeśli nigdy wcześniej nie próbowaliście spiruliny, spróbuj najpierw użyć ½ łyżeczki proszku i zobacz, czy odpowiada Ci ten smak.

Ocena:

(0)
Pudding chia ze spiruliną Pudding chia ze spiruliną

Zdjęcie i przepis pochodzą z www.verybreakfast.com

Czas przygotowania

7min

Porcji z przepisu

1

Poziom trudności

Łatwy


Pudding chia ze spiruliną

Składniki:

  • 3 łyżki nasion chia
  • ½ do 1 łyżeczki proszku spiruliny
  • 1 banan
  • 1 małe dojrzałe awokado
  • 200 ml mleka
  • jagody, borówki lub truskawki (to co jest w sezonie, jesienią i zimą może być jabłko lub gruszka)
  • nasiona słonecznika
  • wiórki kokosowe

Sposób przygotowania:

  • 1

    Do maszyny miksującej dodaj proszek spiruliny, banana, awokado i mleko. Zmiksuj do uzyskania gładkiej masy.

  • 2

    Przelej mieszankę do miski i dodaj nasiona chia . Dobrze wymieszaj. Pozostawić na pół godziny lub na noc w lodówce.

  • 3

    Przed spożyciem dodaj pokrojonego banana, jagody, truskawki (lub inne sezonowe owoce, które lubisz), posyp słonecznikiem i wiórkami kokosowymi. Pudding można przełożyć do ładnych słoiczków i zabrać na wynos do pracy jako drugie śniadanie.


Skomentuj


Kuchnia: BezglutenowaDietetyczna

Kategoria: · Śniadania

Autor: Justyna · 4 lutego 2019


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis