Pstrąg pieczony z rozmarynem Pstrąg pieczony z rozmarynem

Pstrąg pieczony z rozmarynem

Klasyczny i bardzo prosty przepis na pieczonego pstrąga w maśle z rozmarynem. Nic dodać nic ująć.

Średnia ocen: 5 (1)
Czas przygotowania

25min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

4

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 4 wypatroszone pstrągi
  • 4 łyżeczki masła
  • 1 cytryna
  • 8 gałązek rozmarynu

Sposób przygotowania

  • 1
    Do środka każdego pstrąga włóż 1 łyżeczkę masła i odrobiną posiekanego rozmarynu.
  • 2
    Cytrynę pokrój w plasterki i włóż do każdej ryby. Zostaw 4 plasterki do dekoracji.
  • 3
    Rybę zawiń w papier do pieczenia, a następnie w folię aluminiową.
  • 4
    Piecz w 180 stopniach C przez około 15-20 min (zależy od ich wielkości).
  • 5
    Po upieczeniu na udekoruj pstrągi plasterkami cytryny.

1 komentarz

małysz 14 listopada 2019 (13:52)

ile kosztuje kg pstrąga?

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania rybne HashimotoKolacjaObiadRyba

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis