Pstrąg pieczony z rozmarynem

Klasyczny i bardzo prosty przepis na pieczonego pstrąga w maśle z rozmarynem. Nic dodać nic ująć.

Ocena:

(1)
Pstrąg pieczony z rozmarynem Pstrąg pieczony z rozmarynem
Czas przygotowania

25min

Porcji z przepisu

4

Poziom trudności

Łatwy


Pstrąg pieczony z rozmarynem

Składniki:

  • 4 wypatroszone pstrągi
  • 4 łyżeczki masła
  • 1 cytryna
  • 8 gałązek rozmarynu

Sposób przygotowania:

  • 1

    Do środka każdego pstrąga włóż 1 łyżeczkę masła i odrobiną posiekanego rozmarynu.

  • 2

    Cytrynę pokrój w plasterki i włóż do każdej ryby. Zostaw 4 plasterki do dekoracji.

  • 3

    Rybę zawiń w papier do pieczenia, a następnie w folię aluminiową.

  • 4

    Piecz w 180 stopniach C przez około 15-20 min (zależy od ich wielkości).

  • 5

    Po upieczeniu na udekoruj pstrągi plasterkami cytryny.


1 komentarz

małysz

14 listopada 2019 (13:52)

ile kosztuje kg pstrąga?

Skomentuj


Kuchnia: PolskaŚródziemnomorska

Kategoria: · Dania główne · Kolacje

Autor: ewa · 31 października 2019


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis