Pomidorowe penne z tuńczykiem

Propozycja na szybki obiad z tuńczykiem w roli głównej.

Ocena:

(0)
Pomidorowe penne z tuńczykiem Pomidorowe penne z tuńczykiem
Czas przygotowania

30min

Porcji z przepisu

1

Poziom trudności

Łatwy


Pomidorowe penne z tuńczykiem

Składniki:

  • 50 gram tuńczyka w sosie własnym
  • 200 gram pomidorów w puszce
  • 1 cebula
  • 60 gram makaronu penne
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

  • 1

    Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

  • 2

    Zeszklij posiekaną cebulkę na odrobinie oleju, dodaj tuńczyka i pomidory. Dopraw solą i pieprzem i chwilę jeszcze duś.

  • 3

    Na talerz wyłóż makaron i polej sosem. Udekoruj posiekaną natką pietruszki.


Skomentuj


Kuchnia: Śródziemnomorska

Kategoria: · Dania główne

Autor: ewa · 6 grudnia 2018


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis