Pierniczki paleo – bez cukru

Pyszne i aromatyczne pierniczki paleo z mąki migdałowej.

Ocena:

(1)
Pierniczki paleo – bez cukru Pierniczki paleo – bez cukru
Czas przygotowania

20min

Porcji z przepisu

1

Poziom trudności

Łatwy


Pierniczki paleo – bez cukru

Składniki:

  • 20 dag mąki migdałowej
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1 łyżeczka kardamonu
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 4 łyżki syropu klonowego
  • 1/4 łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej
  • 1/4 łyżeczki zmielonych goździków

Sposób przygotowania:

  • 1

    Rozpuść olej kokosowy i ostudź. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.

  • 2

    Wszystkie suche składniki wymieszaj, dodaj do nich syrop klonowy i rozpuszczony, przestudzony olej kokosowy. Dobrze wymieszaj.

  • 3

    Blachę wyłóż papierem do pieczenia i nakładaj ciasto łyżką tworząc okrągłe ciasteczka.

  • 4

    Piecz około 15 minut lub do czasu aż ciasteczka się zarumienią.


1 komentarz

Malwina

1 listopada 2019 (20:43)

Genialne!

Skomentuj


Kuchnia: Paleo

Kategoria: · Desery

Autor: JagodaGotuje · 27 listopada 2018


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis