Pierniczki paleo – bez cukru Pierniczki paleo – bez cukru

Pierniczki paleo – bez cukru

Pyszne i aromatyczne pierniczki paleo z mąki migdałowej.

Średnia ocen: 5 (1)
Czas przygotowania

20min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

1

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 20 dag mąki migdałowej
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1 łyżeczka kardamonu
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 4 łyżki syropu klonowego
  • 1/4 łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej
  • 1/4 łyżeczki zmielonych goździków

Sposób przygotowania

  • 1
    Rozpuść olej kokosowy i ostudź. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
  • 2
    Wszystkie suche składniki wymieszaj, dodaj do nich syrop klonowy i rozpuszczony, przestudzony olej kokosowy. Dobrze wymieszaj.
  • 3
    Blachę wyłóż papierem do pieczenia i nakładaj ciasto łyżką tworząc okrągłe ciasteczka.
  • 4
    Piecz około 15 minut lub do czasu aż ciasteczka się zarumienią.

1 komentarz

Malwina 1 listopada 2019 (20:43)

Genialne!

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Desery FitWigilia i Święta

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis