Pieczony łosoś w migdałach Pieczony łosoś w migdałach

Pieczony łosoś w migdałach

Pieczony łosoś w migdałach gotowy jest w zaledwie kilka minut. W dodatku jest tak prosty w przygotowaniu, a jednocześnie smaczny i elegancki, że można go w zasadzie serwować na każdą okazję, o każdej porze dnia i roku!

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

25min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 2 filety z łososia
  • płatki migdałów
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • tymianek
  • sok 1 połówki cytryny
  • rukola lub inna sałata
  • pomidorki koktajlowe
  • ocet balsamico
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania

  • 1
    Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Łosia posmaruj oliwą z oliwek i skrop sokiem z cytryny, dopraw solą oraz pieprzem.
  • 2
    Rybę ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Posyp tymiankiem oraz migdałami. Piecz przez około 15 minut.
  • 3
    Upieczoną rybę wyłóż na sałatę z pomidorkami skropioną ocetem balsamicznym oraz oliwą z oliwek

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania rybne KolacjaŁosośRyba

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis