Pieczony łosoś w cytrusowych owocach Pieczony łosoś w cytrusowych owocach

Pieczony łosoś w cytrusowych owocach

Przepyszny łosoś pieczony w pomarańczach i plastrach cytryny. Idealna propozycja świątecznego obiadu.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

40min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

4

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Wartości odżywcze

Kalorie

207 kcal/porcję

Składniki

  • 4 dzwonki łososia
  • 1 pomarańcza
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 1 cytryna
  • kilka gałązek tymianku
  • sól
  • pieprz cytrynowy

Sposób przygotowania

  • 1
    Pomarańczę i cytrynę umyć i pokroić na plastrki.
  • 2
    Łososia umyć, osuszyć, oprószyć pieprzem i odrobiną soli. Następnie skropić sokiem z limonki, posypać listkami tymianku i obłożyć plastrami pomarańcz i cytryny. Wstawić do lodówki na 1h.
  • 3
    Po tym czasie umieścić filety na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 20 min w temp 190 stopni.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania rybne CytrynaKolacjaŁosośObiadPomarańczeRybaWigilia i Święta

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis