Paluszki rybne w panierce z kaszy kuskus Paluszki rybne w panierce z kaszy kuskus

Paluszki rybne w panierce z kaszy kuskus

Powiem wam ze wyszło dość ciekawie. Sam kuskus przygotowany w ten sposób jest bomba.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

50min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

3

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 1/2 filiżanki kuskusu
  • 1/2 filiżanki wrzącego bulionu
  • 10 g masła
  • 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka drobno startej skórki z cytryny
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 300 g filetu z ryby (u mnie morszczuk)
  • Mąka jajko olej roślinny

Sposób przygotowania

  • 1

    Kuskus przełożyć do miski zalać gorącym bulionem przykryć i odczekać 10 minut. Dodać masło i wymieszać widelcem. Następnie doprawiamy natkę skórką i sokiem z cytryny dodajemy sól oraz pieprz wymieszać.

  • 2

    Rybę kroimy na mniejsze kawałki obtaczamy w mące następnie w jajku a na końcu w mieszance z kuskusu. Rozgrzewamy olej i na średnim ogniu smażymy paluszki na lekko złoty kolor. SMACZNEGO.

  • 3

    Podajemy z surówką lub ulubioną sałatką w towarzystwie frytek lub ziemniaków
    Pamiętajmy o tym aby za bardzo nie przypalić panierki ponieważ staje się twarda :-)

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania rybne Dla dzieciKaszaRyba

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis