Paluszki rybne w panierce z kaszy kuskus

Powiem wam ze wyszło dość ciekawie. Sam kuskus przygotowany w ten sposób jest bomba.

Ocena:

(0)
Paluszki rybne w panierce z kaszy kuskus Paluszki rybne w panierce z kaszy kuskus
Czas przygotowania

50min

Porcji z przepisu

3

Poziom trudności

Łatwy


Paluszki rybne w panierce z kaszy kuskus

Składniki:

  • 1/2 filiżanki kuskusu
  • 1/2 filiżanki wrzącego bulionu
  • 10 g masła
  • 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka drobno startej skórki z cytryny
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 300 g filetu z ryby (u mnie morszczuk)
  • Mąka jajko olej roślinny

Sposób przygotowania:

  • 1

    Kuskus przełożyć do miski zalać gorącym bulionem przykryć i odczekać 10 minut. Dodać masło i wymieszać widelcem. Następnie doprawiamy natkę skórką i sokiem z cytryny dodajemy sól oraz pieprz wymieszać.

  • 2

    Rybę kroimy na mniejsze kawałki obtaczamy w mące następnie w jajku a na końcu w mieszance z kuskusu. Rozgrzewamy olej i na średnim ogniu smażymy paluszki na lekko złoty kolor. SMACZNEGO.

  • 3

    Podajemy z surówką lub ulubioną sałatką w towarzystwie frytek lub ziemniaków
    Pamiętajmy o tym aby za bardzo nie przypalić panierki ponieważ staje się twarda 🙂


Skomentuj


Kuchnia: Polska

Kategoria: · Dania główne

Autor: Kasia14 · 2 października 2018


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis