Owoce pod kruszonką z płatków orkiszowych Owoce pod kruszonką z płatków orkiszowych

Owoce pod kruszonką z płatków orkiszowych

Pyszna kruszonka z owocami to super pomysł na zdrowy deser dla dzieci!

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

30min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 3 brzoskwinie
  • 2 garście borówek/jagód
  • 2 garście malin
  • 2 gruszki
  • 6 łyżek cukru kokosowego
  • 4 łyżki masła
  • 1,5 szklanki płatków
  • orkiszowych

Sposób przygotowania

  • 1
    Piekarnik nagrzej do 180°C. Z brzoskwiń usuń. Brzoskwinie i gruszki pokrój na kawałki. Owoce wymieszaj i przełóż do kilku mniejszych naczyń lub jednego, większego naczynia żaroodpornego. Posyp 3 łyżkami cukru.
  • 2
    Płatki, cukier i masło przełóż do miski. Składniki zmiksuj blenderem ręcznym do powstania jednolitej kruszonki. Owoce posyp kruszonką i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz ok. 25 minut.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Desery Hashimoto

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis