Owoce pod kruszonką z płatków orkiszowych

Pyszna kruszonka z owocami to super pomysł na zdrowy deser dla dzieci!

Ocena:

(0)
Owoce pod kruszonką z płatków orkiszowych Owoce pod kruszonką z płatków orkiszowych
Czas przygotowania

30min

Porcji z przepisu

2

Poziom trudności

Łatwy


Owoce pod kruszonką z płatków orkiszowych

Składniki:

  • 3 brzoskwinie
  • 2 garście borówek/jagód
  • 2 garście malin
  • 2 gruszki
  • 6 łyżek cukru kokosowego
  • 4 łyżki masła
  • 1,5 szklanki płatków
  • orkiszowych

Sposób przygotowania:

  • 1

    Piekarnik nagrzej do 180°C. Z brzoskwiń usuń. Brzoskwinie i gruszki pokrój na kawałki.
    Owoce wymieszaj i przełóż do kilku mniejszych naczyń lub jednego, większego naczynia żaroodpornego.
    Posyp 3 łyżkami cukru.

  • 2

    Płatki, cukier i masło przełóż do miski. Składniki zmiksuj blenderem ręcznym do powstania jednolitej kruszonki.
    Owoce posyp kruszonką i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz ok. 25 minut.


Skomentuj


Kuchnia: Bezglutenowa

Kategoria: · Desery

Autor: Bulka_z_maslem · 28 listopada 2018


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis