Mus czekoladowy Mus czekoladowy

Mus czekoladowy

Absolutnie czekoladowy, puszysty i błyskawiczny w przygotowaniu.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

15min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 60 g masła
  • 60 g cukru pudru
  • 6 jajek

Sposób przygotowania

  • 1
    W garnku zagotuj wodę, ustaw nad nim miskę i rozpuść czekoladę, dodaj do niej masło, wymieszaj i ostudź.
  • 2
    Białka oddziel od żółtek. Żółtka dodaj do czekolady i wymieszaj, dodaj cukier puder i ponownie wymieszaj.
  • 3
    Białka ubij na pianę. Bardzo delikatnie i stopniowo dodawaj pianę do czekolady. Ważne, aby mus był puszysty, dlatego należy biała delikatnie mieszać z czekoladą.
  • 4
    Tak przygotowany mus czekoladowy przekładamy do kokilek i schładzamy w lodówce przez około 2h.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Desery BezglutenoweCzekolada

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis