Mus czekoladowy

Absolutnie czekoladowy, puszysty i błyskawiczny w przygotowaniu.

Ocena:

(0)
Mus czekoladowy Mus czekoladowy
Czas przygotowania

15min

Porcji z przepisu

2

Poziom trudności

Łatwy


Mus czekoladowy

Składniki:

  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 60 g masła
  • 60 g cukru pudru
  • 6 jajek

Sposób przygotowania:

  • 1

    W garnku zagotuj wodę, ustaw nad nim miskę i rozpuść czekoladę, dodaj do niej masło, wymieszaj i ostudź.

  • 2

    Białka oddziel od żółtek. Żółtka dodaj do czekolady i wymieszaj, dodaj cukier puder i ponownie wymieszaj.

  • 3

    Białka ubij na pianę. Bardzo delikatnie i stopniowo dodawaj pianę do czekolady. Ważne, aby mus był puszysty, dlatego należy biała delikatnie mieszać z czekoladą.

  • 4

    Tak przygotowany mus czekoladowy przekładamy do kokilek i schładzamy w lodówce przez około 2h.


Skomentuj


Kuchnia: Bezglutenowa

Kategoria: · Desery

Autor: Justyna · 7 listopada 2018


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis