Mazurek z kokosowym kajmakiem

Pyszny mazurek nie tylko na święta.

Ocena:

(0)
Mazurek z kokosowym kajmakiem Mazurek z kokosowym kajmakiem
Czas przygotowania

1h

Porcji z przepisu

20

Poziom trudności

Łatwy


Mazurek z kokosowym kajmakiem

Składniki:

  • 200 g mąki
  • 200 g masła
  • 2 łyżki cukru
  • 1 żółtko
  • puszka masy krówkowej
  • puszka mleczka kokosowego
  • łyżka kakao
  • orzeszki, wiórki kokosowe, rodzynki

Sposób przygotowania:

  • 1

    Z mąki, cukru, masła i żółtka zagnieść ciasto.

  • 2

    Wyłożyć ciasto do wysmarowanej masłem blachy i piec na złoto w 180 stopniach.

  • 3

    Kajmak wymieszać z mleczkiem kokosowym. Wylać 3/4 masy na mazurka, resztę wymieszać z kakao. Z brązowej warstwy zrobić dowolne wzory. Udekorować ciasto według uznania.


Skomentuj


Kuchnia: Polska

Kategoria: · Desery

Autor: creepygirl · 5 września 2018


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis