Mazurek z kokosowym kajmakiem Mazurek z kokosowym kajmakiem

Mazurek z kokosowym kajmakiem

Pyszny mazurek nie tylko na święta.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

1h

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

20

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 200 g mąki
  • 200 g masła
  • 2 łyżki cukru
  • 1 żółtko
  • puszka masy krówkowej
  • puszka mleczka kokosowego
  • łyżka kakao
  • orzeszki, wiórki kokosowe, rodzynki

Sposób przygotowania

  • 1

    Z mąki, cukru, masła i żółtka zagnieść ciasto.

  • 2

    Wyłożyć ciasto do wysmarowanej masłem blachy i piec na złoto w 180 stopniach.

  • 3

    Kajmak wymieszać z mleczkiem kokosowym. Wylać 3/4 masy na mazurka, resztę wymieszać z kakao. Z brązowej warstwy zrobić dowolne wzory. Udekorować ciasto według uznania.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Desery

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis