Łosoś z domowym chipasami z ziemniaka Łosoś z domowym chipasami z ziemniaka

Łosoś z domowym chipasami z ziemniaka

Prosty przepis na łososia podawanego w towarzystwie domowych chipsów z ziemniaków zmieni twój obiad w wykwintną ucztę. Stwórz danie, które rozpoczyna się od delikatnego kęsa i kończy na idealnym połączeniu łososia i chrupiących chipsów.
Warto też mieć na uwadze, że włączenie łososia do diety może przyczynić się do poprawy ogólnego zdrowia, a regularne spożywanie ryb może mieć pozytywny wpływ na wiele aspektów naszego organizmu.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

30min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

1 porcja

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 1 filet z łososia
  • kawałek cytryny
  • olej rzepakowy
  • 2 większe ziemniaki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

  • 1
    Ziemniaki obieramy i kroimy na cieniutkie plastry. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej (daj tyle oleju, aby plastry ziemniaków mogły swobodnie się smażyć) i smażymy partiami chipsy na złoty kolor.
  • 2
    Po usmażeniu wyłóż je na talerz wyścielony papierem ręcznikowym - tak aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
  • 3
    Fileta z łososia przypraw solą i pieprzem.
  • 4
    Na drugiej czystej patelni usmaż łososia.
  • 5
    Gotowego łososia skrop sokiem z cytryny.
  • 6
    Podawaj z chipsami z ziemniaków.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania rybne ŁosośLow FODMAPObiadRyba

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis