Uwielbiam kaszę jaglaną bo jest pożywna i zdrowa, w połączeniu z frużeliną malinową smakuje wyśmienicie.
Kaszę jaglaną dokładnie opłukać i przelać wrzątkiem
Kaszę zalać wodą oraz mleczkiem kokosowym, dodać szczyptę soli i gotować na wolnym ogniu 15 minut aż kasza wchłonie cały płyn. Pod koniec gotowania dodać łyżeczkę miodu i wymieszać. Ugotowaną kaszę dokładnie zblendować
Szklankę malin wymieszać z 3 łyżkami wody i podgrzewać na wolnym ogniu aż owoce puszczą sok, następnie dodać 2 łyżki cukru i zagotować
W 1/4 szklanki wody rozpuścić łyżeczkę mąki ziemniaczanej, wlać do malin i mieszać aż maliny zgęstnieją. Odstawić do ostygnięcia. W szklance układać na przemian kaszę i frużelinę malinową.
1 komentarz
pyszne