Kokosowe batoniki z kaszy ekspandowanej

Genialny pomysł na szybki deser, w którym zakochają się wszyscy fani kokosa!

Ocena:

(0)
Kokosowe batoniki z kaszy ekspandowanej Kokosowe batoniki z kaszy ekspandowanej
Czas przygotowania

20min

Porcji z przepisu

5

Poziom trudności

Łatwy


Kokosowe batoniki z kaszy ekspandowanej

Składniki:

  • Masa:
  • 100 g kaszy jaglanej ekspandowanej
  • 8 łyżek wiórek kokosowych
  • 2 łyżki miodu pszczelego
  • 80 g jogurtu typu greckiego
  • Polewa:
  • 50 g białej czekolady
  • 50 ml mleczka kokosowego

Sposób przygotowania:

  • 1

    Ekspandowaną kaszę wymieszaj z wiórkami, a następnie dodaj miód i jogurt.

  • 2

    Masę wyłóż do blaszki (20 x 20 cm) wyłożonej papierem i włóż na kilka godzin do lodówki (najlepiej na całą noc). Po tym czasie pokrój masę na prostokąty.

  • 3

    Czekoladę rozpuść w w mleku kokosowym, a następnie polej nią batony i odstaw do ostygnięcia.


Skomentuj


Kuchnia: Dla dzieci

Kategoria: · Desery

Autor: Justyna · 21 października 2019


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis