Jesienne kulki mocy Jesienne kulki mocy

Jesienne kulki mocy

Ciasto marchewkowe podane w postaci kulek. Polecam

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

25min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

15 kulek

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • Kulki mocy
  • 1 większa marchewka (drobno starta na tarce)
  • garść orzechów włoskich wcześniej namoczone przez min. 3-4 godz
  • 3/4 szklanki wiórków kokosowych
  • 8 świeżych daktyli
  • 1/2 łyżeczki cynamonu w proszku
  • 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
  • 1/4 łyżeczki goździków w proszku
  • szczypta soli himalajskiej
  • Krem:
  • 1/2 szklanki orzechów nerkowca wcześniej namoczone przez min. 3-4 godz
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka mleka
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • szczypta soli himalajskiej

Sposób przygotowania

  • 1

    Zaczynamy od robienia kulek mocy. Wszystkie składniki, które są przeznaczone do zrobienia kulek zblenduj.

    Masa powinna być zwarta. Uformuj kulki. Jeśli masz jeszcze trochę wiórek kokosowych to możesz w nich obtoczyć kulki.

  • 2

    Podobnie jak w przypadku kroku 1, umieść wszystkie składniki i dokładnie je zblenduj. Nakładaj mus na leciutko spłaszczone kulki. Schłodź w lodówce i gotowe!

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Desery BezglutenoweFit

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis