Jagodowe serniczki Jagodowe serniczki

Jagodowe serniczki

Bezglutenowe mini serniczki z pewnością skradną Twoje serce! Jest to bardzo prosty, smaczny i mocno jagodowy serniczek.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

1h

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

6

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • Ciasto:
  • 250 g mąki ryżowej
  • 2 jajka
  • 130 g masła
  • 30 g mąki ziemniaczanej
  • 50 g cukru pudru
  • Masa serowa:
  • 250 g trzykrotnie zmielonego twarogu
  • 1 jajko
  • ½ cukru trzcinowego
  • 1 łyżka skrobi kukurydzianej
  • 1⁄4 szklanki 18% śmietany
  • 1 szklanka jagód (świeżych bądź mrożonych)

Sposób przygotowania

  • Ciasto:
  • 1
    Składniki na ciasto wkładamy do malaksera, miksujemy i szybko zagniatamy kulę, owijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na 30 minut.
  • 2
    Po 30 minutach ciasto wyciągnąć z lodówki, cienko rozwałkować i wyłożyć nim foremki do tartaletek.
  • Masa serowa:
  • 1
    Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Umieszczamy je (oprócz jagód) w malakserze i miksujemy.
  • 2
    Masę rozlać na przygotowane w foremkach ciasto. Posypać jagodami, piec około 30 minut w 170 stopniach C.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Desery JagodySernik

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis