Idealny pudding chia z mango Idealny pudding chia z mango

Idealny pudding chia z mango

Sprawdzony przepis na pudding chcia z musem mango! Wychodzi za każdym razem.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

15min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 350 ml mleka
  • 3 kopiaste łyżki nasion chia
  • 1 dojrzałe mango

Sposób przygotowania

  • 1
    Pudding zacznij przygotowywać wieczorem, dzień wcześniej, ponieważ do uzyskania idealnej puddingowej konsystencji zaleca sie, aby odstał noc w lodówce.
  • 2
    300 ml mleka podgrzej w rondelku. Gdy mleko będzie gorące, ściągnij je z palnika i dodaj nasiona chia. Wymieszaj i zostaw na 15 minut.
  • 3
    Po tym czasie ponownie zamieszaj. Jeśli mleko z nasionami już ostygło, przelej je do ładnych słoiczków lub szklanek i wstaw do lodówki na noc.
  • 4
    Mus mango: Rano obierz mango, pokrój w kostkę, i zblenduj na gładki mus z pozostałym mlekiem (50ml).
  • 5
    Wyciągnij z lodówki słoiczki/szklanki z puddingiem chia. Delikatnie ułóż na nim (najlepiej małą łyżeczką) mus z mango. Deser gotowy!

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Desery BezglutenoweHashimotoMango

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis