Dorsz na parze z brokułami w sezamie

Przepyszny i zdrowy obiad z rybą gotowaną na parze w roli głównej.

Ocena:

(0)
Dorsz na parze z brokułami w sezamie Dorsz na parze z brokułami w sezamie
Czas przygotowania

20min

Porcji z przepisu

1

Poziom trudności

Łatwy


Dorsz na parze z brokułami w sezamie

Składniki:

  • 150 g dorsza, filet bez skóry
  • 200 g mrożonych lub świeżych brokułów
  • 1½ oleju lnianego
  • 1 łyżeczka nasion sezamu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • szczypta ziół prowansalskich

Sposób przygotowania:

  • 1

    Rybę skrop sokiem z cytryny i dopraw solą oraz pieprzem.

  • 2

    Rybę oraz brokuły ugotuj na parze, całość obsyp ziołami prowansalskimi.

  • 3

    Gotową rybę i brokuła przełóż na talerz, skrop olejem lnianym i posyp sezamem. Gotowe.


Skomentuj


Kuchnia: DietetycznaDla dzieci

Kategoria: · Dania główne

Autor: Justyna · 17 października 2019


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis