Bardzo proste do przygotowania ciastka czekoladowe z kawałkami czekolady i migdałami w sosie karmelowym. Aromatyczne, miękkie i pyszne.
Miękkie masło utrzyj z cukrem, stopniowo dodaj mąkę, kakao, proszek do pieczenia. Wymieszaj.
Następnie dodaj jajka i wyrabiaj ręcznie ciasto.
Posiekaj drobno czekoladę i dodaj do ciasta. Zawiń je w folię spożywczą i schowaj na 20 minut do zamrażalnika. Po schłodzeniu ulep z masy kulki i delikatnie je spłaszcz. Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstaw na 15 minut do piekarnika o temperaturze 180 stopni.
Na patelni podgrzej masło i miód. Podgrzewaj i mieszaj do momentu całkowitego połączenia się składników. W powstałym sosie zanurz migdały.
Ostudzone ciasteczka udekoruj według uznania migdałami w sosie karmelowym.
Skomentuj