Cynamonowe Ciasteczka Cynamonowe Ciasteczka

Cynamonowe Ciasteczka

Idealne na jesienny wieczór cynamonowe ciasteczka, pachną i smakują niesamowicie!

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

30min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

12

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 150 g mąki pszennej
  • 100 g migdałów zmielonych na mączkę
  • 100 g miękkiego masła
  • 1 laska wanilii
  • 60 g cukru pudru
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki startego cynamonu
  • Do dekoracji
  • płatki migdałowe
  • cukier trzcinowy

Sposób przygotowania

  • 1
    Mąkę mieszamy z mączką migdałową. Dodajemy masło, nasionka
z laski wanilii, cukier puder, jajko oraz cynamon. Wszystkie składniki łączymy. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i chłodzimy 
około godzinę w lodówce
  • 2
    Ciasto rozwałkowujemy na grubość około 5 mm. Wycinamy foremkami ciasteczka o różnych kształtach lub kroimy ciasto w prostokąty.
  • 3
    Ciasteczka dekorujemy migdałami i cukrem trzcinowym, 
układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy w 
temp. 175°C około 15 minut (na złoty kolor).

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Desery CynamonWigilia i Święta

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis