Ciasto z owocam kaki

Zapraszam na jesienne ciasto z owocem kaki. Polecam

Ocena:

(0)
Ciasto z owocam kaki Ciasto z owocam kaki
Czas przygotowania

45min

Porcji z przepisu

10

Poziom trudności

Łatwy


Ciasto z owocam kaki

Składniki:

  • Jajko 3 sztuki
  • 200 g jogurtu naturalnego( ja go zastąpiłam jogurtem jabłko rabarbar)
  • 200 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 200g mąki pszennej
  • Suszone drożdże 10 g
  • Masło do posmarowania blachy
  • Persymona 1 szt
  • Wskazówka:
  • Blacha o wymiarach 40 cm x 15 cm

Sposób przygotowania:

  • 1

    Żółtka ubijamy z cukrem na gęstą masę. Dodajemy jogurt i cukier waniliowy. Wszystko dokładnie mieszamy.

  • 2

    Przesianą mąkę z drożdżami dodajemy łyżkami do powstałej masy cały czas mieszając.

  • 3

    Następnie białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z ciastem.

  • 4

    Blachę smarujemy masłem i posypujemy mąką. Wlewamy gęste ciasto i wtykamy w nie kawałki obranego owocu kaki.

  • 5

    Pieczemy 30 minut w temperaturze 180st. wykałaczką sprawdzamy czy ciasto jest gotowe. Ciasto studzimy i posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO.


Skomentuj


Kuchnia: Polska

Kategoria: · Desery

Autor: Kasia14 · 6 października 2018


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis