Ciasto kinder pingui Ciasto kinder pingui

Ciasto kinder pingui

Pyszne ciasto, które wyglądem przypomina popularny batonik.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

1h

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

10

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 5 jajek
  • 5 łyżek mąki
  • 5 łyżek cukru
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • puszka mleczka kokosowego
  • 250 g serka mascarpone
  • 100 g cukru
  • 200 g czekolady deserowej

Sposób przygotowania

  • 1

    Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno z cukrem.

  • 2

    Dodać stopniowo żółtka, cały czas miksując. Wymieszać z przesianą mąką, kakao i proszkiem do pieczenia.

  • 3

    Wylać ciasto do tortownicy i piec w 180 stopniach przez 35 min. Wystudzić i przeciąć na 2 blaty.

  • 4

    Mleczko kokosowe ubić jak śmietanę z cukrem. Zmiksować z serkiem mascarpone. Wylać połowę masy na biszkopt i schłodzić.

  • 5

    Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzić. Połowę czekolady wylać na masę na biszkopcie, schłodzić.

  • 6

    Resztę masy wylać na warstwę czekolady. Przykryć całość drugim biszkoptem i oblać resztą czekolady. Schłodzić przez noc w lodówce.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Desery

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis