Brownie z malinami Brownie z malinami

Brownie z malinami

Bajka, nie brownie!

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

45min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

12

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • BROWNIE:
  • 175 g masła
  • 250 g gorzkiej czekolady
  • 1 szczypta soli
  • 4 jajka
  • 1 szklanka drobnego cukru
  • 100 g mąki migdałowej
  • 100 g malin
  • SOS MALINOWY
  • 200 g malin
  • 3 łyżki miodu
  • DEKORACJA
  • 50 g gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania

  • 1
    W garnuszku, na małym ogniu, roztapiamy masło z czekoladą i szczyptą soli. W dużej misce ubijamy jajka z cukrem.
  • 2
    Do masy jajecznej stopniowo dodajemy mąkę migdałową, a następnie przestudzone masło z czekoladą.
  • 3
    Masę mieszamy i przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy maliny. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy przez 25-30 minut.
  • 4
    W garnuszku umieszczamy maliny z miodem i gotujemy na małym ogniu przez około 10 minut (cały czas mieszając). Sos redukujemy, a następnie przecieramy przez sitko.
  • 5
    Na wierzch ciasta ścieramy odrobinę czekolady i podajemy z malinowym.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Ciasta i torty Desery CzekoladaMaliny

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis