Ciasto z letnimi owocami, którego po prostu musisz spróbować!
Wszystkie składniki na kruszonkę dokładnie wymieszaj. Mieszamy do momentu uzyskania konsystencji mokrego piasku. Następnie chowamy ciasto owinięte w folię spożywczą do zamrażalnika. W tym czasie przygotuj ciasto.
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. W osobnej misce utrzyj miękkie masło z cukrem.
Do masła stopniowo dodajemy jajka oraz mąkę. Mieszamy mikserem na najmniejszych obrotach.
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni C. Kwadratową foremkę o wymiarach 24×24 cm wykładamy papierem do pieczenia.
Na ciasto wyłóż owoce maliny i jagody. Następnie na owoce zetrzyj kruszonką.
Ciasto pieczemy około 40–50 minut.
1 komentarz
kaja
25 maja 2020 (13:51)
Czy można zamiast jagód lub malin będzie pasował rabarbar??