Biszkopt z 4 jaj, który zawsze wychodzi Biszkopt z 4 jaj, który zawsze wychodzi

Biszkopt z 4 jaj, który zawsze wychodzi

Sprawdzony przepis na jasny biszkopt z 4 jaj, który nigdy nie opada i zawsze wychodzi puszysty. Idealnie nadaje się jako baza do ciast przekładanych kremem. Ten jasny biszkopt z 4 jajek to doskonała baza do każdego tortu, ciasta z kremem lub ciasta z galaretką i owocami.

Średnia ocen: 5 (13)
Czas przygotowania

30min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

12 porcji

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Średni

Poziom trudności

Składniki

  • 4 jajka
  • 1 szklanka mąki tortowej
  • 2/3 szklanki cukru
  • 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania

  • 1
    Rozgrzej piekarnik do 180º C. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia, boków niczym nie smaruj. Przesiej przez sitko mąkę i proszek do pieczenia - połącz je ze sobą i odstaw. Pierwszy krok wyłóż blaszkę papierem Pierwszy krok wyłóż blaszkę papierem
  • 2
    Białka bardzo starannie oddziel od żółtek. Krok drugi oddziel białka od żółtek Krok drugi oddziel białka od żółtek
  • 3
    Białka ubij na sztywną, puszystą pianę. Krok trzeci ubij pianę Krok trzeci ubij pianę
  • 4
    Cały czas miksując dodaj powoli, łyżka po łyżce cukier (biały i waniliowy). Białka z cukrem miksuj do momentu, gdy po odwróceniu miski piana nie wypadnie. Krok czwarty dodaj cukier Krok czwarty dodaj cukier
  • 5
    Następnie stopniowo dodawaj po 1 żółtku - cały czas miksując. Krok piąty dodaj żółtka Krok piąty dodaj żółtka
  • 6
    Gdy masz już jednolitą puszystą masę, bardzo powoli dodawaj przesianą wcześniej mąkę z proszkiem do pieczenia, ale już nie miksuj tylko wymieszaj je delikatnie za pomocą szpatułki lub rózgi kuchennej, tak by składniki się połączyły. Krok szósty dodaj mąki Krok szósty dodaj mąki
  • 7
    Delikatnie przełóż ciasto do wcześniej przygotowanej tortownicy i wyrównaj. Piecz w temperaturze 180ºC (termoobieg) przez około 25 - 30 minut lub do tzw. suchego patyczka. Krok siódmy przełóż ciasto do tortownicy Krok siódmy przełóż ciasto do tortownicy
  • 8
    Gorące ciasto wyciągnij z piekarnika. Pozostaw ciasto w tortownicy do ostygnięcia w temperaturze pokojowej. Boki biszkoptu oddziel nożem od tortownicy dopiero gdy ciasto wystygnie. Krok ósmy wyciągnij ciasto Krok ósmy wyciągnij ciasto
  • 9
    Upieczony biszkopt można przełożyć ulubionymi kremami i owocami. Jest też idealną bazą na tort lub ciasto z galaretką i owocami. Smacznego! Krok dziewiąty smacznego Krok dziewiąty smacznego

13 komentarzy

Paulina 29 czerwca 2022 (13:56)

wyszedł idealnie

4k porn dowload 13 marca 2024 (08:48)

4k hd porn download gghkyogg.Z0DytIE3ASe

your porn hd 13 marca 2024 (14:43)

best porn hd download ggjennifegg.JAY7PNlVJID

only hd sex 13 marca 2024 (16:47)

pron hd download ggjinnysflogg.AOiQ3Qi5YSF

fashionflag porn full hd video.com 27 marca 2024 (09:26)

fashionflag hd porn vedioes fashionflag.DVGqfZQCX0L

goodhere Mixed porn 28 marca 2024 (05:20)

goodhere Gangbang porn vurucutewet.HvuBktsDFoj

ladyandtherose Granny porn 28 marca 2024 (08:45)

ladyandtherose Gangbang porn backlinkseox.Teooxjv5jur

jenniferroy ハメ撮りポルノ 28 marca 2024 (15:20)

jenniferroy ランダムポルノ japanesexxporns.XVWTLcypAy7

landuse Asian porn 29 marca 2024 (08:03)

landuse Latina porn lancdcuse.NHjrYkUcSVm

परिपक्व(40 ) पोर्न 2 kwietnia 2024 (19:48)

गुदा अश्लीलता hkyonet.pC030RGNQ9W

ਵੱਡੀ ਛਾਤੀ ਪੋਰਨ 3 kwietnia 2024 (17:25)

ਖਿਡੌਣੇ ਪੋਰਨ ਹਨ madisonivysex.lnXr8borkaN

ladesbet ਨੰਗਾ ਨਾਚ ਪੋਰਨ 5 kwietnia 2024 (06:52)

ladesbet ਵਾਲਾਂ ਵਾਲਾ ਪੋਰਨ ladesinemi.2ejLIqbHbHS

ladesbet シーメールポルノ 5 kwietnia 2024 (08:32)

ladesbet 偽タクシーポルノ ladestinemi.Z07ZqMJM7Rt

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Ciasta i torty Desery Impreza

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis