Bezglutenowe placuszki z bananem (bez cukru) Bezglutenowe placuszki z bananem (bez cukru)

Bezglutenowe placuszki z bananem (bez cukru)

Propozycja przepysznego śniadania w postaci placuszków z kaszy jaglanej z dodatkiem banana. Smakują najlepiej podane z jogurtem naturalnym i kiwi. Pychota

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

15min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 1 banan
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka nasion lnu
  • 100 g mąki jaglanej
  • Do podania:
  • 5 łyżek jogurtu naturalnego
  • 1 dojrzałe kiwi
  • Do smażenia:
  • olej kokosowy

Sposób przygotowania

  • 1
    Zmiksuj mąkę, jajko, ziarna lnu i banana w blenderze.
  • 2
    Placuszki smażymy na oleju kokosowym.
  • 3
    Kiwi zblenduj z jogurtem naturalnym i polej nim placuszki lub pokrój kiwi na kawałki, placki polej samym jogurtem i udekoruj kawałkami kiwi.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Desery Naleśniki i placki BananyBez cukruBezglutenoweDla dzieciKiwiŚniadanieWegetariańskie

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis