Fuczki

Oto przepis na bieszczadzkie fuczki, czyli placki z kapusty kiszonej, które smaży się tak jak placki ziemniaczane! Gorąco polecam.

Ocena:

(2)
Fuczki Fuczki
Czas przygotowania

20min

Porcji z przepisu

3

Poziom trudności

Łatwy


Fuczki

Składniki:

  • 1 szklanka kiszonej kapusty
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanka mleka
  • 1/2 szklanki jogurt naturalnego
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy do smażenia

Sposób przygotowania:

  • 1

    Kapuste posiekaj – ale nie za drobno.

  • 2

    Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą w misce (nie miksować).

  • 3

    Na rozgrzanym oleju smażymy placuszki średniej wielkości. Placki smażymy z obu stron – tak jak placki ziemniaczane.


2 komentarze

Hi5

23 grudnia 2020 (01:17)

🙂

Paulina Okoń

8 lipca 2022 (14:18)

Pyszne te placki z kiszonej kapusty. Nie spodziewałam się takiego smaku.

Skomentuj


Kuchnia: Wegetariańska

Kategoria: · Dania główne · Kolacje

Autor: Benia · 31 sierpnia 2020


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis