Oto przepis na bieszczadzkie fuczki, czyli placki z kapusty kiszonej, które smaży się tak jak placki ziemniaczane! Gorąco polecam.
Ocena:
20min
3
Łatwy
Kapuste posiekaj – ale nie za drobno.
Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą w misce (nie miksować).
Na rozgrzanym oleju smażymy placuszki średniej wielkości. Placki smażymy z obu stron – tak jak placki ziemniaczane.
Hi5
23 grudnia 2020 (01:17)
🙂
Paulina Okoń
8 lipca 2022 (14:18)
Pyszne te placki z kiszonej kapusty. Nie spodziewałam się takiego smaku.
Kuchnia: Wegetariańska
Kategoria: · Dania główne · Kolacje
Autor: Benia · 31 sierpnia 2020
Tagi: fuczki, obiad, placki, wegetariańskie
Program dla dietetyków · Kontakt · O projekcie · Regulamin · Polityka prywatności
+ Dodaj przepis
2 komentarze
Hi5
23 grudnia 2020 (01:17)
🙂
Paulina Okoń
8 lipca 2022 (14:18)
Pyszne te placki z kiszonej kapusty. Nie spodziewałam się takiego smaku.