Oto przepis na bieszczadzkie fuczki, czyli placki z kapusty kiszonej, które smaży się tak jak placki ziemniaczane! Warto ich spróbować bo smakują wyjątkowo.
Dodaj sól, pieprz, cząber i kminek do mieszanki. Cząber i kminek wzbogacą smak placków, a kminek może pomóc w trawieniu. Jeśli jednak nie przepadasz za tymi przyprawami możesz je pominąć.
Teraz masz już gotowe fuczki do podania! Można je podawać z kleksem śmietany, ale jest to tylko propozycja, bo same w sobie smakują równie wybornie. Smacznego!
Średnia 5,00 / 5(1 głosów)
Loading...
2 komentarze
Hi523 grudnia 2020 (01:17)
🙂
Paulina Okoń8 lipca 2022 (14:18)
Pyszne te placki z kiszonej kapusty. Nie spodziewałam się takiego smaku.
2 komentarze
🙂
Pyszne te placki z kiszonej kapusty. Nie spodziewałam się takiego smaku.