Babeczki owsiane z rodzynkami Babeczki owsiane z rodzynkami

Babeczki owsiane z rodzynkami

Takie owsiane babeczki to idealna propozycja na drugie śniadanie do pracy lub w szkoły.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

1h

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

12

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Wartości odżywcze

Kalorie

165 kcal/porcję

Składniki

  • 15 dag mąki pszennej
  • 10 dag mąki żytniej pełnoziarnistej
  • 0,5 szklanki płatków owsianych
  • 3/4 szklanki mleka
  • 0,5 szklanki brązowego cukru
  • 1/3 szklanki oleju
  • 2 jajka
  • 10 dag rodzynek
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • szczypta cynamonu

Sposób przygotowania

  • 1
    Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C.
  • 2
    W misce wymieszać przesianą z proszkiem do pieczenia mąki, płatki owsiane, sól, cukier, cynamon.
  • 3
    W drugiej misce zmiksuj olej z jajkami. Następnie dodaj je do miski z mąkami i wymieszaj widelcem i dodaj rodzynki. Nie martw się że ciasto stanie się grudkowate.
  • 4
    Formę na mufinki wyłóż papilotkami i wypełnij je do 3/4 wysokości.
  • 5
    Babeczki piecz przez 25 minut lub do tak zwanego suchego patyczka.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Babeczki i muffiny Desery Dla dzieciFit

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis