Ziemniaki i warzywa z patelni Ziemniaki i warzywa z patelni

Ziemniaki i warzywa z patelni

Ten przepis towarzyszy mi dość często. Jest to zdecydowanie obiad na szybko. Bardzo prosty, bardzo tani i bardzo smaczny.

Średnia ocen: 0 (0)

W wersji niewegetariańskiej możemy dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę 😉

Czas przygotowania

25min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

1-2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 4 ziemniaki
  • 1/2 papryki
  • 1 mała czerwona cebula
  • zioła prowansalskie
  • tymianek
  • olej rzepakowy do smażenia
  • sól
  • ser feta

Sposób przygotowania

  • 1
    Ziemniaki obrać i pokroić w gruba kostkę, cebulę w piórka, paprykę w paski.
  • 2
    Rozgrzać kilka oleju, dodać ziemniaki i smażyć około 15 min mieszając drewnianą łyżką, aż będą lekko twarde.
  • 3
    Następnie dodać paprykę i cebulę, można przykryć patelnie. Potrawa jest dobra kiedy ziemniaki są miękkie a warzywa podpieczone.
  • 4
    Doprawić niedużą ilością soli oraz ziołami np. tymiankiem i ziołami prowansalskimi.
  • 5
    Przekładamy danie na talerz i rozkruszamy na wierzchu ser feta.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania bez mięsa ObiadWegetariańskie

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis