Sycące i zdrowe i bardzo apetyczne danie.
Gotujemy kaszę według przepisu na opakowaniu.
Na patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy cebulkę oraz czosnek.
Dodajemy pokrojone suszone pomidory i smażymy około 2 minut.
Następnie dodajemy porwany na mniejsze kawałki szpinak i smażymy jeszcze przez chwilę.
Ugotowaną kaszę mieszamy z bazylią.
Wrzucamy kaszę na patelnię, dokładnie mieszamy drewnianą łopatką z pozostałymi składnikami.
Skrapiamy danie odrobiną sosu sojowego.
10 komentarzy
Weronika
9 marca 2019 (08:42)
Takie kaszotto to mogę jeść cały czas 🙂 pyszne
margo
12 marca 2019 (12:10)
Niepozorne danie, a bardzo smaczne. Super dobrane smaki. Połączenie sosu sojowego z kaszą i szpinakiem – rewelacja!
Paweł
26 marca 2019 (08:33)
ale dobre! uwielbiam zielone potrawy a z kasza, która była moją największą zmorą teraz nabrała nowego życia i jest moim kulinarnym top!
Dobre
28 marca 2019 (09:45)
dobre
Sally
10 kwietnia 2019 (07:47)
kaszotto… lubięęęęę
Ludwiq
23 września 2019 (10:17)
kciuk w górę za ten przepis 🙂
Kazimierz
7 października 2019 (10:58)
pyszne kaszotto, jadłem to pierwszy raz
Ania
11 października 2019 (12:59)
cos bardzo zdrowego i odzywczego
Violetta
3 grudnia 2019 (11:20)
najsmaczniejsze kaszotto jakie jadlam to wlasnie z tego przepisu. niby nic trudnego, a jednak moze smakowac roznie w zaleznosci od proporcji skladnikow
KaaRola
19 marca 2020 (13:45)
Przepyszne! Uwielbiam suszone pomidory 🙂