Wegetariańskie spaghetti

Banalnie proste w przygotowaniu spaghetti w zupełnie nowej “świeżej” odsłonie.

Ocena:

(0)
Wegetariańskie spaghetti Wegetariańskie spaghetti
Czas przygotowania

25min

Porcji z przepisu

2

Poziom trudności

Łatwy


Wegetariańskie spaghetti

Składniki:

  • 120 gram makaronu spaghetti (pełnoziarnistego)
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • garść rukoli
  • 1 ząbek czosnku
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • szczypta chilli
  • świeża bazylia

Sposób przygotowania:

  • 1

    Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Pomidorki umyj i przekrój na pół. Czosnek przeciśnij przez praskę.

  • 2

    Oliwę z oliwek wymieszaj z czosnkiem, solą, pieprzem i chilli, wlej wszystko na rozgrzaną patelnię i dodaj po chwili ugotowany makaron. Wymieszaj, dodaj po chwili pomidorki i duś przez około 1 min.

  • 3

    Wyłóż makaron na talerz, posyp bazylią i rukolą.


Skomentuj


Kuchnia: Wegetariańska

Kategoria: · Dania główne

Autor: JagodaGotuje · 6 grudnia 2018


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis