Wegetariańskie spaghetti Wegetariańskie spaghetti

Wegetariańskie spaghetti

Banalnie proste w przygotowaniu spaghetti w zupełnie nowej „świeżej” odsłonie.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

25min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 120 gram makaronu spaghetti (pełnoziarnistego)
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • garść rukoli
  • 1 ząbek czosnku
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • szczypta chilli
  • świeża bazylia

Sposób przygotowania

  • 1
    Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Pomidorki umyj i przekrój na pół. Czosnek przeciśnij przez praskę.
  • 2
    Oliwę z oliwek wymieszaj z czosnkiem, solą, pieprzem i chilli, wlej wszystko na rozgrzaną patelnię i dodaj po chwili ugotowany makaron. Wymieszaj, dodaj po chwili pomidorki i duś przez około 1 min.
  • 3
    Wyłóż makaron na talerz, posyp bazylią i rukolą.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania bez mięsa ObiadRukolaWegetariańskie

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis