Jest to bardzo prosty przepis na szaszłyki z warzywami i łososiem, który sprawdzi się nie tylko w formie obiadu, ale również jako jedno z dań którymi można poczęstować gości na przyjęciu, imprezę czy zwykłym spotkaniu.
Średnia ocen: 0(0)
20min
Czas przygotowania
2
Ilość z przepisu
Łatwy
Poziom trudności
Składniki
2 filety z łososia
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
1 cukinia
2 garście pieczarek
1 czerwona cebula
pomidorki koktajlowe
1 ząbek czosnku
tymianek
majeranek
sól
pieprz
oliwa z oliwek
Sposób przygotowania
1
Łososia myjemy i kroimy na około 2 cm kawałeczki.
2
Warzywa dokładnie myjemy i kroimy na kawałeczki (pomidorków nie kroimy). Pieczarki obieramy.
3
Do mniejszego naczynia wlewamy oliwę, dodajemy majeranek, tymianek, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz, polewamy marynatą łososia.
4
Na wykałaczki do szaszłyków nadziewamy na zmianę warzywa z łosiem. Jeśli zostało nam jeszcze odrobiny marynaty polewamy nią szaszłyki.
5
Piekarnik rozgrzej do 220 stopni, kratkę do pieczenia wyłóż papierem i zapiekaj przez około 13-15 minut.
Dodaj komentarz