Spaghetti z boczniakami

Spaghetti boczniaki i śmietana 30% to świetne połączenie .
Polecam i zapraszam na pyszny makaron.

Ocena:

(0)
Spaghetti z boczniakami Spaghetti z boczniakami
Czas przygotowania

40min

Porcji z przepisu

2

Poziom trudności

Łatwy


Spaghetti z boczniakami

Składniki:

  • 250 g makaronu spaghetti
  • 200 g śmietany 30%
  • 150 g boczniaków
  • 5 cm pietruszki zielonej
  • Sól pieprz czosnkowy
  • Cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • Oliwa

Sposób przygotowania:

  • 1

    Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

  • 2

    Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Na patelnię dodać niewielką ilość oliwy wrzucić cebulę czosnek szczyptę soli i chwilę smażyć. Gdy cebula się zeszkli dodajemy pokrojone boczniaki i smażymy około 12-15 minut. Grzyby są gotowe gdy nabiorą ładnego złoto brązowego koloru.

  • 3

    Teraz wszystko zalewamy śmietaną doprawiamy i dusimy kolejne 5-7 minut na małym ogniu. Do miski z odrobiną wody dodajemy płaską łyżeczkę mąki i mieszamy. Wlewamy do naszego sosu. Zagotować i już.

  • 4

    Do garnka z makaronem przekładamy sos i mieszamy do połączenia się składników. Jeśli jest potrzeba doprawiamy. Przekładamy na talerz posypujemy pietruszką.
    SMACZNEGO! Ja do tego dania użyłam makaronu i mąki bezglutenowej. Polecam.


Skomentuj


Kuchnia: Włoska

Kategoria: · Dania główne

Autor: Kasia14 · 27 lutego 2019


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis