Sos tatarski – idealny sos do ryby Sos tatarski – idealny sos do ryby

Sos tatarski – idealny sos do ryby

Najprostszy przepis na sos tatarski do ryby! Idealny sos do ryb pieczonych, smażonych, gotowanych na parze lub ryby w panierce.

Średnia ocen: 5 (3)
Czas przygotowania

10min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

4-6

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 1 szklanka majonezu
  • 0,5 szklanki gęstej śmietany
  • 1 szklanka posiekany bardzo drobno korniszonów
  • 0,5 filiżanki marynowanych grzybków posiekanych
  • 0,5 posiekanej czerwonej cebuli
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

  • 1
    Mieszam dokładnie ze sobą wszystkie składniki, doprawiam i gotowe.

3 komentarze

Iwo 20 października 2019 (21:27)

Pyszny

Paweł 12 listopada 2019 (10:41)

Bardzo dobry sosik! Polecam!

IL 24 grudnia 2021 (13:15)

Sos super polecam

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Sosy i pasty

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis